Fogorvosi rendelő: Fogfehérítés
 
 

Fogfehérítés

Email Nyomtat PDF

2, Fogfehérítés

Ki ne szeretne gyönyörű „hófehér” fogakat?

A szép mosoly mindenkit elvarázsol, magabiztossá tesz.

Ma ez már mindenki számára elérhető. Számtalan lehetőség közül lehet választani,de a legegyszerűbb és a leggyorsabb, leghatékonyabb megoldás a rendelői professzionális fogfehérítés.

 

2.1, Professzionális fogfehérítés

Professzionális fogfehérítés a rendelőben egy ülésben történik. Egy-másfél óra alatt kész a látványos változás.

A fogfehérítő kezelés során a fogakra speciális hidrogén-peroxidot tartalmazó gélt helyezünk fel, amit egy speciális lámpával megvilágítunk. A kezelés előtt a lágyrészeket (íny, ajak, arc) izoláljuk, hogy megvédjük őket

 

2.2, Otthoni fehérítés

Az otthoni fehérítésnél a páciens kitartása a legfontosabb. Itt ugyanis két három hét alatt érhető el eredmény, amit a professzionális fogfehérítésnél már egy óra alatt. Ebben az estben a fogorvos lenyomatot vesz és ez alapján a fogtechnikus elkészíti a fogakra illő síneket. Ezután otthon ebbe a sínbe kell belehelyezni a fogfehérítő anyagot, majd felhelyezni a fogakra. Lehet választani, hogy éjszaka vagy nappal szeretné viselni a páciens. Ennek megfelelően kell a fogfehérítő anyagot megvásárolni.(NiteWhite,DayWhite)

 

Rendkívül fontos, hogy a 2-3 hetes kezelés alatt és utána is még pár napig kerülni kell a színes ételek, italok fogyasztását (tea,kóla,vörösbor,pirospaprikás ételek…),a dohányzást. Ez a legnehezebb az otthoni kezelésnél. Kevesen tudják ezt betartani három héten keresztül. Rendkívül nagy akaraterő kell hozzá. Ha a rendelői fogfehérítést választja valaki, az egy óra alatt elkészül, és utána két-három napig kell csak kerülni az erősen színező ételeket, italokat..

 
 
 
 
 
 
  • Professzionális szájápolás

  • Implantáció

  • Fogkő eltávolítás

  • Fogszabályozás

  • Fogékszer

  • Gyermekfogászat

sample image

A fogászati szájápolás több mint a fogkövek eltávolítása. Ez csak egy lépés a sok feladatból. Ezt követi a fogfelszínek teljes letisztítása, polírozása. A fogak mentén kialakult ínytasakok kitisztítása, gyógyszeres átöblítése is idetartozik. Nagyon fontos, hogy a rossz töméseket és az elálló koronaszéleket is elsimítsuk. Az egész eljárásnak az a feladata, hogy megszüntesse az olyan felületeket, ahol a baktériumok könnyen megtapadhatnak.

sample image

A foghiányok pótlásának legmodernebb módszere a fogbeültetés, az implantáció. Az implantológia tudománya rohamosan fejlődik, így egyre többféle implantátum alkalmazásra nyílik lehetőségünk.
Óriási előnye, hogy a fogatlansággal együttjáró szövődményeket megelőzi. A már behelyezett implantátum megakadályozza a beültetés körüli izomzat és csontozat sorvadását.

sample image

A tartósan kialakult fogkő először ínygyulladáshoz, majd súlyosabb fogágybetegségek kialakulásához vezet! A fogak felszínén nagyon sokszor lepedék marad, melynek talaján fogkő keletkezik. A fogkő nem más, mint elmeszesedett foglepedék, melyben a nyál ásványi anyagai rakódnak le. Megfelelő tömés vagy fogpótlás is csak egészséges íny mellett készíthető.

sample image

A professzionális fogszabályozásnak óriási jelentősége van a fogazat rendellenességeinek megszűntetésében A fogszabályozással elérhetjük, hogy esztétikus legyen a fogsorunk, jó legyen a harapásunk, tiszta legyen a beszédünk.
A szép mosoly az emberek önbizalmát is nagymértékben megnöveli.

Fogékszer

Egy parányi, csillogó kő, mely viselőjének egyedi mosolyt varázsol. Hölgyek körében egyre népszerűbb. Felragasztása nem jár fájdalommal és a fogzománcot sem károsítja. A művelet mindössze 5-10 percet vesz igénybe. A fogfelszínét letisztítjuk és ezt követően a fog felületére ragasztjuk a fogékszert. A különböző színű, formájú, nagyságú ékszerekből mindenki a saját ízlésének megfelelőt választhat a fogászati rendelőnkben.

Gyermekfogászat

A gyermekeknél a legfontosabb feladatunk, hogy a fogorvostól való félelmüket feloldjuk, megszüntessük. A kellemes, családias légkör mellett partneri viszonyt alakítunk ki a gyerekekkel.
Elsődleges célunk a megelőzés, valamint a kialakult fogszuvasodások és következményeik meggyógyítása. Dentalhigiénikusunk segítségével megtanulnak helyesen fogat mosni. Játékosan bemutatva hívjuk fel figyelmüket a rendszeres fogápolás fontosságára.