Fogorvosi rendelő: Bemutatkozás
 
 
Email Nyomtat PDF

Dr. Sturbán ErzsébetDr. Sturbán Erzsébet
Tisztelt Látogatóm, Dr Sturbán Erzsébet fog és szájbetegségek szakorvosa vagyok. Fogorvosi magánrendelőmet 1996-ban nyitottam meg XV. Kerületben, Rákospalotán a Csővár u. 9 alatt, ahol azóta is kezelem pácienseimet.
Korábban a IV. kerületben, Újpesten a Szakorvosi rendelőintézet fogászati osztályán dolgoztam. 1991-ben végeztem a SOTE Fogorvosi karán. Majd 1993-ban fog és szájbetegségek szakorvosi vizsgát tettem. A kellemes, családias környezettel sikerült olyan légkört kialakítani, mely betegeim fogászati rendelővel szembeni szorongását oldja.Munkám során a gyógyítás mellett nagy súlyt fektetek a megelőzésre és a rendszeres ellenőrzésre. A fogászati kezeléseket megelőzően pácienseimmel átbeszéljük a kezelés lehetséges alternatíváit. Folyamatosan tájékozódom konferenciákon, tanfolyamokon illetve a szakirodalomból az új fogászati eljárásokról, tapasztalatokról. Fogorvos kollégáimmal rendszeresen megosztjuk tapaszatalainkat.
Fogorvosi rendelőmet a napjaink elvárásainak megfelelő korszerű eszközökkel szereltem fel. A szakszerű kezelés elengedhetetlen feltétele, hogy minőségi, időtálló fogászati anyagokat használok. Szeretettel várom minden kedves régi és új páciensemet !                                                                                                                               Dr. Sturbán Erzsébet
                                                                                                                     Sturbán Dental fogorvosi rendelő

 
 
 
 

Sturbán Dental

Sturbán Dental

 
 
 
 
 
 
  • Professzionális szájápolás

  • Implantáció

  • Fogkő eltávolítás

  • Fogszabályozás

  • Fogékszer

  • Gyermekfogászat

sample image

A fogászati szájápolás több mint a fogkövek eltávolítása. Ez csak egy lépés a sok feladatból. Ezt követi a fogfelszínek teljes letisztítása, polírozása. A fogak mentén kialakult ínytasakok kitisztítása, gyógyszeres átöblítése is idetartozik. Nagyon fontos, hogy a rossz töméseket és az elálló koronaszéleket is elsimítsuk. Az egész eljárásnak az a feladata, hogy megszüntesse az olyan felületeket, ahol a baktériumok könnyen megtapadhatnak.

sample image

A foghiányok pótlásának legmodernebb módszere a fogbeültetés, az implantáció. Az implantológia tudománya rohamosan fejlődik, így egyre többféle implantátum alkalmazásra nyílik lehetőségünk.
Óriási előnye, hogy a fogatlansággal együttjáró szövődményeket megelőzi. A már behelyezett implantátum megakadályozza a beültetés körüli izomzat és csontozat sorvadását.

sample image

A tartósan kialakult fogkő először ínygyulladáshoz, majd súlyosabb fogágybetegségek kialakulásához vezet! A fogak felszínén nagyon sokszor lepedék marad, melynek talaján fogkő keletkezik. A fogkő nem más, mint elmeszesedett foglepedék, melyben a nyál ásványi anyagai rakódnak le. Megfelelő tömés vagy fogpótlás is csak egészséges íny mellett készíthető.

sample image

A professzionális fogszabályozásnak óriási jelentősége van a fogazat rendellenességeinek megszűntetésében A fogszabályozással elérhetjük, hogy esztétikus legyen a fogsorunk, jó legyen a harapásunk, tiszta legyen a beszédünk.
A szép mosoly az emberek önbizalmát is nagymértékben megnöveli.

Fogékszer

Egy parányi, csillogó kő, mely viselőjének egyedi mosolyt varázsol. Hölgyek körében egyre népszerűbb. Felragasztása nem jár fájdalommal és a fogzománcot sem károsítja. A művelet mindössze 5-10 percet vesz igénybe. A fogfelszínét letisztítjuk és ezt követően a fog felületére ragasztjuk a fogékszert. A különböző színű, formájú, nagyságú ékszerekből mindenki a saját ízlésének megfelelőt választhat a fogászati rendelőnkben.

Gyermekfogászat

A gyermekeknél a legfontosabb feladatunk, hogy a fogorvostól való félelmüket feloldjuk, megszüntessük. A kellemes, családias légkör mellett partneri viszonyt alakítunk ki a gyerekekkel.
Elsődleges célunk a megelőzés, valamint a kialakult fogszuvasodások és következményeik meggyógyítása. Dentalhigiénikusunk segítségével megtanulnak helyesen fogat mosni. Játékosan bemutatva hívjuk fel figyelmüket a rendszeres fogápolás fontosságára.